Reseptit

Limettilohi ja viljalisuke

Limettilohi ja viljalisuke on terveellistä arkiruokaa. Limetti ja hunaja maustavat kirjolohen herkullisen hapanimeläksi. Viljaisa lisuke kalalle syntyy ruokavevehnästä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Limettilohi:

  • n. 300 g kirjolohifileetä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 limetti
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 tl juoksevaa hunajaa

Viljalisuke:

  • 100 g vihreitä papuja (tuoreita tai pakastettuja)
  • 1 1/2 dl ruokavehnää
  • n. 10 cm:n pala kurkkua
  • n. 3 rkl silputtua tilliä

Valmistusohje

Limettilohi ja viljalisuke tehdään helposti näin:

1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Puolita kalafilee ja laita palat uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista päälle puolikkaan limetin mehu. Lisää soija ja hunaja. Leikkaa toinen limetin puolikas viipaleiksi ja asettele kalapalojen päälle. Anna maustua 10 minuuttia.

2. Kypsennä limettilohi 10–15 minuuttia. Tarkista kypsyys fileen keskikohdasta.

3. Keitä vilja pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta se ja lisää joukkoon kuutioitua kurkkua ja tillisilppua. Keitä vihreät pavut kypsiksi vähässä vedessä.

Katso myös: Lohi one pot

 Katso myös Kotiliesi.fi: Höyrytetty lohi

X