
Limettilohi, lohkoperunat ja parsakaalia
Lohimedaljongit, parsakaali ja perunalohkot saavat itämaista makua maukkaasta marinadista ja suolatuista maapähkinöistä.
Ainekset
Limettilohi, lohkoperunat ja parsakaalia:
- 4 lohimedaljonkia
- 3 limettiä
- 1/2 dl soijakastiketta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 2 valkosipulinkynttä murskattuina
- 1/2 hienonnettu chilipalko
- 3 rkl korianteria hienonnettuna
- 4-6 rosamundaperunaa
- 1 (n. 400 g) parsakaali
- suolaa
- mustapippuria
- 1 dl suolapähkinöitä
Valmistusohje
1. Nosta lohimedaljongit lautaselle ja mausta ne kevyesti suolalla.
2. Valmista marinadi. Raasta kahden limetin kuori ja purista mehu pieneen kulhoon. Lisää soijakastike, oliiviöljy, hunaja, valkosipuli, chili ja korianteri. Sekoita hyvin.
3. Valele lohipalat marinadilla (käytä tähän noin 1⁄2 marinadista).
4. Lohko perunat ja paloittele parsakaali.
5. Levitä perunat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Mausta perunat suolalla ja valuta niiden pinnoille vähän oliiviöljyä. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
6. Lisää sitten pellille lohimedaljongit ja parsakaalit. Valele tässä vaiheessa myös perunat ja parsakaalit marinadilla. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia ja ruoka on valmista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous