Limettiposset ja marinoidut marjat
Limettiposset on yksi helpoimpia ja herkullisimpia jälkiruokia. Tarvitset kolme raaka-ainetta ja aikaa. Voit halutessasi korvata limetin sitruunalla tai vaikkapa appelsiinilla.
Ainekset
Limettiposset:
- 5 dl kermaa
- 1 1/4 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl limettimehua
Marinoidut marjat:
- 100 g marjoja
- 2 tl tomusokeria
- 1 tl limetin raastettua kuorta
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri.
2. Kiehauta ja keitä poreillen noin 5 minuuttia. Lisää vaniljasokeri ja limettimehu. Keitä vielä 2-3 minuuttia.
3. Nosta kattila liedeltä ja kaada seos annosmaljoihin. Jäähdytä jääkaapissa yön yli tai pakastimessa 1-2 tuntia.
4. Sekoita marjojen joukkoon tomusokeri ja limetin kuoriraaste. Anna tekeytyä noin puoli tuntia.
5. Ota jälkiruoat huoneen lämpöön hetkeä ennen tarjoilua ja lusikoi pinnalle maustettuja marjoja.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous