Reseptit

Limettiposset ja marinoidut marjat

Limettiposset on yksi helpoimpia ja herkullisimpia jälkiruokia. Tarvitset kolme raaka-ainetta ja aikaa. Voit halutessasi korvata limetin sitruunalla tai vaikkapa appelsiinilla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Limettiposset:

  • 5 dl kermaa
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl limettimehua

Marinoidut marjat:

  • 100 g marjoja
  • 2 tl tomusokeria
  • 1 tl limetin raastettua kuorta

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri.

2. Kiehauta ja keitä poreillen noin 5 minuuttia. Lisää vaniljasokeri ja limettimehu. Keitä vielä 2-3 minuuttia.

3. Nosta kattila liedeltä ja kaada seos annosmaljoihin. Jäähdytä jääkaapissa yön yli tai pakastimessa 1-2 tuntia.

4. Sekoita marjojen joukkoon tomusokeri ja limetin kuoriraaste. Anna tekeytyä noin puoli tuntia.

5. Ota jälkiruoat huoneen lämpöön hetkeä ennen tarjoilua ja lusikoi pinnalle maustettuja marjoja.

X