Reseptit

Limettirahkamousse

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 3–4 liivatelehteä
  • 3 dl kuohu- tai vispikermaa

koristeeksi

  • kesän marjoja
  • limetin raastettua kuorta

Valmistusohje

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi astiassa, jonka voit nostaa vesihaudekattilan päälle. Jatka vatkaamista koko ajan veden hitaasti kuumentuessa,  kunnes seos alkaa muuttua kiinteämmäksi vaahdoksi.

Purista liivatteista vesi pois, sulata ne pienessä nestetilkassa kuumentaen ja lisää hyvin sekoittaen vaahtoon. Pese ja raasta limetit. Halkaise ja purista hedelmistä mehu. Lisää raaste ja mehu vaahtoon. Anna seoksen vähän jäähtyä ja sekoita se maitorahkaan. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Kaada tarjoiluastiaan ja anna kiinteytyä seuraavaan päivään. Koristele marjoilla.

Vinkki:
Vihreiden sitruunoiden eli limettien asemesta voit käyttää sitruunaa.
 

X