Reseptit

Linssi-broilerisalaatti

11.9.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 dl vihreitä linssejä
vettä
mineraalisuolaa
öljyä
4 broilerin rintafileetä
rouhittua mustapippuria
1 limetin mehu
2 tomaattia
2 kevätsipulia
½ ruukkua tuoretta basilikaa
kourallinen salaatinlehtiä

kastike:

1 rkl sitruuna-avokadoöljyä
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa

koristeluun:

tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Maukas linssi-broileri-salaatti sisältää runsaasti vitamiineja ja ravinteita.

1.  Huuhdo linssit ja pane ne kylmään veteen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 20 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Lisää mineraalisuola kypsymisen loppuvaiheessa. Valuta linssit.

2. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää broilerin rintafileet ja paista ne molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Vähennä lämpöä ja jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes rintafileet ovat sisältä mehevän kypsiä. Mausta maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla sekä limettimehulla. Huuhdo ja paloittele tomaatit sekä kevätsipulit. Hienonna basilika.

3. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Levitä salaatinlehdet, tomaatit, kevätsipulit, basilika ja linssit tarjoiluvadille tai lautasille. Paloittele broilerin rintafileet ja levitä ne muiden aineiden päälle. Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet ja valuta kastike salaatin joukkoon. Koristele tuoreilla yrteillä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *