Reseptit

Linssi-broilerisalaatti

Maukasta, terveellistä ja ravitsevaa. Linssi-broilerisalaatti antaa energiaa loppupäivään.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Linssi-broilerisalaatti

  • 2 dl vihreitä linssejä
  • vettä
  • mineraalisuolaa
  • öljyä
  • 4 broilerin rintafileetä
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 limetin mehu
  • 2 tomaattia
  • 2 kevätsipulia
  • ½ ruukkua tuoretta basilikaa
  • kourallinen salaatinlehtiä

kastike:

  • 1 rkl sitruuna-avokadoöljyä
  • 1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa

koristeluun:

  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Linssi-broilerisalaatti valmistuu näin:

1.  Huuhdo linssit ja pane ne kylmään veteen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 20 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Lisää mineraalisuola kypsymisen loppuvaiheessa. Valuta linssit.

2. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää broilerin rintafileet ja paista ne molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Vähennä lämpöä ja jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes rintafileet ovat sisältä mehevän kypsiä. Mausta maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla sekä limettimehulla. Huuhdo ja paloittele tomaatit sekä kevätsipulit. Hienonna basilika.

3. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Levitä salaatinlehdet, tomaatit, kevätsipulit, basilika ja linssit tarjoiluvadille tai lautasille. Paloittele broilerin rintafileet ja levitä ne muiden aineiden päälle. Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet ja valuta kastike salaatin joukkoon. Koristele linssi-broilerisalaatti tuoreilla yrteillä.

Katso myös: Chimichurri-broileri

Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerin fileesuikale, koipireisi vai paistileike? – Katso, mikä sopii mihinkin ruokaan

X