Reseptit

Linssi-daal

Intialainen linssi-daal on proteiinipitoinen kasvisruoka.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 prk (noin 300 g) linssejä
  • 1 prk (165 ml) kookosmaitoa
  • 1 iso porkkana
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl currya
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2.5 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa
  • tilkkaa hunajaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

 

Raasta porkkana, silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy vokissa. Lisää sipulit, porkkanaraaste ja mausteet. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää pyree ja kuumenna vielä hetki. Kaada pannulle linssit, kookosmaito ja vähän vettä.

Anna daalin hautua vielä muutamia minuutteja. Mausta suolalla, hunajalla ja sitruunamehulla, silppua pinnalle korianteria.

Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä ja kurkkuraitaa tai pelkkää jogurttia. Myös mangochutney maistuu lisukkeena.

Katso myös:

Intialainen linssikeitto
Intialainen linssi-kasviscurry
Linssit – kevyttä, edullista ja ravitsevaa ruokaa

Kotiliesi.fi: Mausteinen linssipata

X