Linssi-daal
Intialainen linssi-daal on proteiinipitoinen kasvisruoka.
Ainekset
- 1 prk (noin 300 g) linssejä
- 1 prk (165 ml) kookosmaitoa
- 1 iso porkkana
- 1 sipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 tl garam masalaa
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl currya
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2.5 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl öljyä
- suolaa
- tilkkaa hunajaa
- 2 rkl sitruunamehua
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
Raasta porkkana, silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy vokissa. Lisää sipulit, porkkanaraaste ja mausteet. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää pyree ja kuumenna vielä hetki. Kaada pannulle linssit, kookosmaito ja vähän vettä.
Anna daalin hautua vielä muutamia minuutteja. Mausta suolalla, hunajalla ja sitruunamehulla, silppua pinnalle korianteria.
Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä ja kurkkuraitaa tai pelkkää jogurttia. Myös mangochutney maistuu lisukkeena.
Katso myös:
Intialainen linssikeitto
Intialainen linssi-kasviscurry
Linssit – kevyttä, edullista ja ravitsevaa ruokaa
Kotiliesi.fi: Mausteinen linssipata
Kommentit
Missä todellisuudessa myydään 165ml ”purkkeja” kookosmaitoa?
Kommentit
Missä todellisuudessa myydään 165ml ”purkkeja” kookosmaitoa?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous