Linssi-fenkolipata
Kasvis-fenkolipata maistuu kasvisruokapäivänä. Jos haluat ateriasta lihaisamman, lisää kylkeen braatvursteja.
Ainekset
- 2 dl hyvin huuhdeltuja vihreitä linssejä
- 2 pilkottua sipulia
- 2 pilkottua valkosipulinkynttä
- 2 suikaloitua porkkanaa
- 1 suikaloitu fenkoli
- 2 tl murskattuja aniksensiemeniä
- rypsiöljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl valkoviiniä
- 5 dl liha- tai kasvislientä
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
Tässä linssi-fenkolipadan ohje:
Kuullota öljyssä padan pohjalla sipuleita kunnes ne pehmenevät hiukan ja pyörittele sekaan muut kasvikset ja anis. Lisää hetken kuluttua pyree, viini ja linssit sekä vähän kerrallaan lientä.
Hauduta pataa miedolla lämmöllä puolisen tuntia, kunnes linssit ja kasvikset ovat kypsiä.
Mausta linssi-fenkolipata suolalla ja pippurilla.
Jos nälkä vaatii tukevampaa apetta, tarjoa padan kanssa esimerkiksi paistettuja braatvursteja.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous