Reseptit

Linssi-fenkolipata

Kasvis-fenkolipata maistuu kasvisruokapäivänä. Jos haluat ateriasta lihaisamman, lisää kylkeen braatvursteja.

Teksti:
Liisa Tikkanen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl hyvin huuhdeltuja vihreitä linssejä
  • 2 pilkottua sipulia
  • 2 pilkottua valkosipulinkynttä
  • 2 suikaloitua porkkanaa
  • 1 suikaloitu fenkoli
  • 2 tl murskattuja aniksensiemeniä
  • rypsiöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 5 dl liha- tai kasvislientä
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Tässä linssi-fenkolipadan ohje:

Kuullota öljyssä padan pohjalla sipuleita kunnes ne pehmenevät hiukan ja pyörittele sekaan muut kasvikset ja anis. Lisää hetken kuluttua pyree, viini ja linssit sekä vähän kerrallaan lientä.

Hauduta pataa miedolla lämmöllä puolisen tuntia, kunnes linssit ja kasvikset ovat kypsiä.

Mausta linssi-fenkolipata suolalla ja pippurilla.

Jos nälkä vaatii tukevampaa apetta, tarjoa padan kanssa esimerkiksi paistettuja braatvursteja.

X