Reseptit

Linssi-kasvislisäke

Tarjoa linssi-kasvislisäke kalan, lihan tai kasvispihvien kanssa.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl punaisia linssejä
  • 2 dl kasvislientä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 500 g keltajuuria tai porkkanaa ja palsternakkaa
  • ½-1 dl kasvislientä
  • 1 pieni punainen paprika
  • 1 rkl silputtua tuoretta rakuunaa

Valmistusohje

1. Pane linssit kasvisliemeen turpoamaan yön yli ja säilytä viileässä.

2. Kuori ja pilko sipulit sekä muut kasvikset, kuullota sipulit öljyssä, lisää juurekset ja kasvisliemi.

3. Hauduta kannen alla melkein kypsäksi, lisää linssit ja paprikapalat ja kypsennä vielä hetki.

4. Mausta rakuunalla ja tarjoa kalan, lihan tai kasvispihvien lisäkkeenä.

590 kJ (140 kcal)/1 annos

X