Reseptit

Linssi-vuohenjuustosalaatti

Vuohenjuusto ja linssit ovat loistava yhdistelmä, josta syntyy herkullinen salaatti. Paahdetut paprikat kruunaavat salaattiaterian.
Teksti: Jaana Sarkki Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos
Vuohenjuusto ja linssit ovat loistava yhdistelmä, josta syntyy herkullinen salaatti. Paahdetut paprikat kruunaavat salaattiaterian.

Ainekset

  • 2 punaista paprikaa
  • 1 Minigrip-pussi
  • 175 g linssejä (esim. beluga)
  • 3.5 dl vettä
  • timjamia (tuoretta)
  • 4 rkl aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
  • 100 g vuohenjuustoa
  • (lehti)persiljaa, oreganoa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunanmehu
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 punasipuli

Valmistusohje

Vuohenjuusto ja paahdetut paprikat kruunaavat herkullisen linssisalaatin.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Halkaise paprikat, poista siemenkodat. Nosta paprikat leivinpaperille uunipellille. Paahda
uunissa noin 20–30 minuuttia. Nosta Minigrip-pussiin jäähtymään, jotta saat kuoret pois.

Valmista linssit. Keitä vesi, ja lisää kokonainen punasipuli ja pari timjamin oksaa. Lisää linssit, ja keitä ohjeen mukaan. Poista vesi ja timjaminoksat. Silppua punasipuli
ja lisää linssien joukkoon.

Lisää joukkoon tomaatit ja vuohenjuusto. Mausta yrteillä ja öljyllä.

Valmista kastike. Sekoita persilja, oregano, öljy, sitruunamehu sekä suolaa ja pippuria. Kaada linssien päälle, sekoita. Nosta paprikasuikaleet päälle, ja tarjoa linssisalaatti heti.

X