Reseptit

Linssihummus

Valmista hummus vaihteeksi linsseistä. Tarjoa maukas tahna esimerkiksi leivän päällä.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmista hummus vaihteeksi linsseistä. Tarjoa maukas tahna esimerkiksi leivän päällä.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • vihreitä Du Puy -linssejä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl soijakastiketta
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tahinitahnaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • muutama tippa seesamiöljyä
  • 0.8 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta. Nosta linssit monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä.
2. Lisää joukkoon sitruunamehu, soijakastike, raastettu valkosipulinkynsi ja tahinitahna sekä mausteet. Aja tasaiseksi soseeksi.
3. Lisää oliiviöljyä, jotta saat seoksesta notkean. Sekoita lopuksi joukkoon veitsellä hienonnettu persilja.

X