3.5.2012

Linssikeitto

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 purjosipuli
3-5 lehtisellerinvartta
200 g (noin 3 dl) punaisia linssejä
öljyä
1 l kasvislientä
500 g säilöttyä tomaattimurskaa
1-2 tl kuivattua oreganoa ja basilikaa
1 sitruunan mehu
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli sekä lehtisellerinvarret. Huuhdo ja valuta linssit.

Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Lisää valkosipuli ja kuullota sitä hetki. Lisää muut kasvikset, linssit, kasvisliemi sekä tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta keitto kuivatuilla yrteillä. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä, mutta eivät vielä hajoa.

Mausta valmis keitto sitruunamehulla sekä maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla ja tuoreilla yrteillä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi