Reseptit

Linssikeitto

Linssikeitto antaa kasvienergiaa päivään. Eikä se aivan proteiinitontakaan ole.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 purjosipuli
  • 3-5 lehtisellerinvartta
  • 200 g (noin 3 dl) punaisia linssejä
  • öljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 500 g säilöttyä tomaattimurskaa
  • 1-2 tl kuivattua oreganoa ja basilikaa
  • 1 sitruunan mehu
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • hienonnettuja tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli sekä lehtisellerinvarret. Huuhdo ja valuta linssit.

Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Lisää valkosipuli ja kuullota sitä hetki. Lisää muut kasvikset, linssit, kasvisliemi sekä tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta keitto kuivatuilla yrteillä. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä, mutta eivät vielä hajoa.

Mausta valmis keitto sitruunamehulla sekä maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla ja tuoreilla yrteillä.

X