Reseptit

Linssikeitto ja jogurttia

Linssikeiton päälle lisättävä jogurtti antaa ateriaan raikasta ja täyteläistä makua. Tätä keittoa valmistamalla saat ihanan illallishetken.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl öljyä
  • ½ l kasvislientä
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 3 dl linssejä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • hienonnettuja tuoreita yrttejä

pinnalle:

  • maustamatonta jogurttia

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli, valkosipuli sekä porkkanat ja kuullota niitä hetki. Lisää kasvisliemi sekä paseerattu tomaatti ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää linssit ja mausta keitto maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsät. Höystä keitto yrteillä ja valuta keiton pinnalle jogurttia ennen tarjoilua.

X