Reseptit

Linssikeitto punaisista linsseistä

Punaisista linsseistä valmistuu herkullinen linssikeitto. Tarjoile valmis ruoka tuoreen leivän ja sitruunalohkojen kera.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Linssikeitto punaisista linsseistä

  • 2 dl punaisia linssejä
  • 10-12 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 porkkana
  • pala selleriä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 chili
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 laakerinlehti
  • sitruunalohkoja tarjoiluun

Valmistusohje

Linssikeitto punaisista linsseistä tehdään näin:

Linssikeitto punaisista linsseistä saa lisämakua porkkanasta ja selleristä. Keitto maustetaan valkosipulilla, kurkumalla, korianterilla ja chilillä.

  1. Huuhdo tarvittaessa linssit sekä kuori ja paloittele kasvikset, hienonna sipuli ja valkosipuli. Poista chilin siemenet ja hienonna chili.
  2. Kuullota öljyssä chili, kurkuma, korianteri ja sipulit, lisää mausteet ja neste sekä linssit ja keitä kypsäksi.
  3. Soseuta punainen linssikeitto ja tarjoa sitruunan ja leivän kera.

Yksi annos punaista linssikeittoa sisältää 850 kJ (200 kcal).

Lue myös: Linssit – kevyttä, edullista ja ravitsevaa ruokaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Linssipata seitsemällä tavalla – katso ohjeet!

X