Reseptit

Linssikeitto sellerillä

Mausta linssikeitto sitruunamehulla, tuoreilla yrteillä ja tarvittaessa mineraalisuolalla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2-3 porkkanaa
  • ½ mukuklaselleriä tai 2-3 lehtisellerinvartta
  • ½ purjosipulia
  • 3 rkl öljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 3 dl punaisia linssejä
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 sitruunan mehu
  • hienonnettuja tuoreita yrttejä
  • (mineraalisuolaa)

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat sekä mukulaselleri. Jos käytät lehtiselleriä, huuhdo ja viipaloi varret. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli sekä valkosipuli ja kuullota niitä hetki. Lisää muut kasvikset ja jatka kuullottamista hetki. Lisää kasvisliemi sekä tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi.

Huuhdo linssit ja lisää ne kattilaan. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Mausta keitto basilikalla ja timjamilla sekä maun mukaan mustapippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Mausta valmis keitto sitruunamehulla, tuoreilla yrteillä ja tarvittaessa mineraalisuolalla.

X