23.4.2012

Linssikeitto vihreistä linsseistä

Teksti: Soili Soisalao

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 dl (200 g) vihreitä linssejä
1 isohko sipuli
½-1 punaista mietoa chiliä
1 punainen paprika
2 rkl rypsiöljyä
1-2 tl jeeraa
1-2 tl korianteria
8 dl kasvislientä
3-4 perunaa
400-500 g tomaatteja
½-1 tl sokeria
(2 rkl yrttisilppua)

Tarjoiluun

4 rkl ruokajogurttia tai kevytkermaviiliä (rasvaa noin 3 prosenttia)

Valmistusohje

1. Liota linssejä vedessä ainakin pari tuntia, kaada vesi pois ja huuhtele linssit.

2. Kuori ja pilko sipulit, suikaloi chili ja kuutioi paprika, kuullota sipulit öljyssä, lisää chili, paprika ja jeera sekä kasvisliemi ja linssit.

3. Anna linssien kypsyä noin 15 minuuttia, kuori ja pilko sillä välin perunat ja lisää kypsymään.

4. Anna perunoiden kypsyä noin 15 minuuttia, paloittele ja lisää tomaatit ja kypsennä vielä 15-30 minuuttia.

5. Lisää ripaus sokeria ja tarkista keiton maku, koristele yrttisilpulla ja tarjoa jogurttinokareen sekä leivän kanssa.

1110 kJ (260 kcal) 1 annos

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi