Reseptit

Linssipata

Linssipata on herkullista kasvisruokaa. Tandooritahna tuo mausteisuutta, ja lanttu ja linssit tekevät padasta ruokaisan. Mitä kauemmin annat padan muhia uunissa, sen pyöreämpi ja täyteläisempi mausta tulee. Jos ruoka kuivahtaa liikaa, lisää vettä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Linssipata

  • 400 g lanttua
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl tandooritahnaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk (230 g) linssejä
  • 1 dl korianteria hienonnettuna

Lisäksi

  • 2 dl maustamatonta jogurttia

Valmistusohje

Linssipata tehdään helposti näin:

1. Kuori ja kuutioi lanttu, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä valurautapadassa, kunnes lantut ovat hieman ruskistuneet.

2. Lisää tomaattimurska, vesi, tandooritahna, hunaja, jeera ja suola.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia, kunnes lantut tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä. Lisää lävikössä valutetut linssit pataan. Jatka kypsentämistä vielä vartti. Viimeistele linssipata korianterilla.

4. Tarjoile lisäksi maustamatonta jogurttia ja täysjyväriisiä tai leipää.

Katso myös: Punainen papupata

Katso myös Kotiliesi.fi: Papupata

X