Reseptit

Linssipata ja valkosipulipinaatti

14.8.2012 Teksti: Taina Salovaara

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Mausteinen linssipata ja valkosipulilla höystetty pinaatti on lämmin ja ruokaisa ateria.

Ainekset

400 g keitettyjä punaisia linssejä
1 rkl voita tai gheetä (intialaista kirkastettua voita)
1 rkl öljyä
1 hienonnettu sipuli
3 cm:n pala inkivääriä
0.5 tl kuivattua chiliä
1 tl kurkumaa
1 kanelitanko
0.5 tl kardemumman siemeniä
1 tl juustokuminaa
1 tölkki tomaatteja
1 dl kookosmaitoa
suolaa
tuoretta korianteria

Lisäksi

250 g tuoretta babypinaattia
öljyä ja voita tai gheetä
suolaa
muskottia
1 solo-valkosipuli

Valmistusohje

 

1. Huuhdo ja valuta linssit. Hienonna sipuli, inkivääri ja valkosipuli. Kuumenna rasvat paistokasarissa tai vokissa. Lisää sipulit, inkivääri, chili, kurkuma, kardemumma, kaneli ja juustokumina.

2. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Lisää tomaatit ja anna hautua kymmenisen minuuttia. Lisää linssit ja kookosmaito, mausta suolalla ja kuumenna. Silppua pinnalle tuoretta korianteria.

3. Kuumenna pinaattia varten voiöljyseosta pannulla. Lisää huuhdotut pinaatit ja paista viitisen minuuttia viipaloidun valkosipulin kanssa.

4. Mausta suolalla ja muskotilla. Tarjoa pinaatti linssipadan kanssa.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme