linssipata ja valkosipulipinaatti
Reseptit

Linssipata ja valkosipulipinaatti

Mausteinen linssipata ja valkosipulilla höystetty pinaatti on lämmin ja ruokaisa ateria.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g keitettyjä punaisia linssejä
  • 1 rkl voita tai gheetä (intialaista kirkastettua voita)
  • 1 rkl öljyä
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 3 cm:n pala inkivääriä
  • 0.5 tl kuivattua chiliä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 kanelitanko
  • 0.5 tl kardemumman siemeniä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tölkki tomaatteja
  • 1 dl kookosmaitoa
  • suolaa
  • tuoretta korianteria

Lisäksi

  • 250 g tuoretta babypinaattia
  • öljyä ja voita tai gheetä
  • suolaa
  • muskottia
  • 1 solo-valkosipuli

Valmistusohje

 

1. Huuhdo ja valuta linssit. Hienonna sipuli, inkivääri ja valkosipuli. Kuumenna rasvat paistokasarissa tai vokissa. Lisää sipulit, inkivääri, chili, kurkuma, kardemumma, kaneli ja juustokumina.

2. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Lisää tomaatit ja anna hautua kymmenisen minuuttia. Lisää linssit ja kookosmaito, mausta suolalla ja kuumenna. Silppua pinnalle tuoretta korianteria.

3. Kuumenna pinaattia varten voiöljyseosta pannulla. Lisää huuhdotut pinaatit ja paista viitisen minuuttia viipaloidun valkosipulin kanssa.

4. Mausta suolalla ja muskotilla. Tarjoa pinaatti linssipadan kanssa.

X