Reseptit

Linssipihvit ja palsternakkasose

19.8.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Mausteisten linssipihvien seurana on pehmeää palsternakkasosetta ja paistettuja kauden sieniä.

Ainekset

Linssipihvit:

1 sipuli
1 rkl öljyä
1–2 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
1/4 tl chilijauhetta
1/4 tl kanelia
1 tl suolaa
2 rkl tomaattipyreetä
290 g (1 prk) kypsiä punaisia linssejä
1/2 dl vettä
1/2–1 dl korppujauhoja
1 muna

Palsternakkasose:

500 g palsternakkaa
1/2 dl (kasvipohjaista) ranskankermaa
3 rkl silputtua persiljaa
suolaa
pippuria

Lisäksi:

200 g kantarelleja
1 tl öljyä
ripaus suolaa

Valmistusohje

300 kcal/annos

1. Kuori ja paloittele ensin soseen palsternakat ja pane ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

2. Silppua sipuli. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulisilppu ja murskatut valkosipulinkynnet. Kuumenna hetki. Lisää mausteet ja tomaattipyree. Kuumenna sekoitellen minuutti.

3. Huuhtele linssit siivilässä ja pane ne tehosekoittimeen. Lisää vesi, korppujauhot, muna ja mausteseos. Pyöräytä seos sileäksi. Paista massasta pihvejä miedolla lämmöllä öljyssä sipaistulla lettupannulla.

4. Kaada palsternakoista vesi pois, soseuta sauvasekoittimella. Lisää ranskankerma ja persiljasilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Paista sienet nopeasti kuumalla pannulla öljyssä ja mausta kevyesti suolalla.

Maista myös näitä kasvispihvejä:

raastepihvit ja jogurtti-yrttikastike

Raastepihvit ja jogurttikastike

986079-seesami_selleripihvit,590.jpg

Seesami-selleripihvit

770853-kikhernepihvit.jpg

Mausteiset kikhernepihvit

Kotiliesi.fi: Kasvispihvit uunissa

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme