Linssipihvit ja palsternakkasose
Mausteisten linssipihvien seurana on pehmeää palsternakkasosetta ja paistettuja kauden sieniä.
Ainekset
Linssipihvit:
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 1 tl juustokuminaa
- 1/4 tl chilijauhetta
- 1/4 tl kanelia
- 1 tl suolaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 290 g (1 prk) kypsiä punaisia linssejä
- 1/2 dl vettä
- 1/2–1 dl korppujauhoja
- 1 muna
Palsternakkasose:
- 500 g palsternakkaa
- 1/2 dl (kasvipohjaista) ranskankermaa
- 3 rkl silputtua persiljaa
- suolaa
- pippuria
Lisäksi:
- 200 g kantarelleja
- 1 tl öljyä
- ripaus suolaa
Valmistusohje
300 kcal/annos
1. Kuori ja paloittele ensin soseen palsternakat ja pane ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
2. Silppua sipuli. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulisilppu ja murskatut valkosipulinkynnet. Kuumenna hetki. Lisää mausteet ja tomaattipyree. Kuumenna sekoitellen minuutti.
3. Huuhtele linssit siivilässä ja pane ne tehosekoittimeen. Lisää vesi, korppujauhot, muna ja mausteseos. Pyöräytä seos sileäksi. Paista massasta pihvejä miedolla lämmöllä öljyssä sipaistulla lettupannulla.
4. Kaada palsternakoista vesi pois, soseuta sauvasekoittimella. Lisää ranskankerma ja persiljasilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Paista sienet nopeasti kuumalla pannulla öljyssä ja mausta kevyesti suolalla.
Maista myös näitä kasvispihvejä:
Kotiliesi.fi: Kasvispihvit uunissa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous