Linssisosekeitto
Linssisosekeitto on kepeän maistuva ruokalaji. Annoksen päälle voi lisätä tuorejuustoa, joka tuo lisää makua.
Ainekset
- 1 punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl rypsiöljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl kurkumajauhetta
- 1 tl korianterin siemeniä murskattuna
- 1 bataatti
- 400 g prk tomaattimurskaa
- 2 dl punaisia linssejä
- 1.5 l vettä + kasvisfondia
- pikkutölkki g tomaattisosetta
- 1 rkl hunajaa tai sokeria
- mustapippuria
koristeeksi:
- 4 rkl ranskankermaa
- tuoreita yrttejä, versoja tai ituja
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi bataatti > peruna ja porkkana. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää paprikajauhe, kurkuma ja korianteri, kuumenna sekoittaen. Lisää bataatti- > peruna- ja porkkanakuutiot sekä tomaattimurska. Kuumenna sekoittaen hetken aikaa.
- Lisää vesi, fondi ja huuhdotut linssit. Keitä noin 20 minuutin ajan. Pyöristä makua hunajalla tai sokerilla ja mausta pippurilla. Soseuta keitto sauvasekoittimen avulla.
- Tarkista maku. Lisää keittoannoksen pinnalle nokare ranskanker maa > kevytkermaviiliä ja tuoreita yrttejä, versoja tai ituja.
LISÄKSI: Viipale vaaleaa leipää, 1 tl tuorejuustoa, lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous