Lintukeitto
Lintukeiton pohjana on porkkanasta, lantusta ja perunasta surautettu sosekeitto.
Ainekset
- 1-2 riekkoa tai pyytä
- 1 l vettä
- 2 sipulia
- pala selleriä
- 1 tl katajanmarjoja
sosekeitto:
- 2 porkkanaa
- pieni pala lanttua
- 4 perunaa
- 1 sellerinvarsi
- 1 rkl hunajaa
- 1 dl lintulientä
- 7 dl vettä
keiton päälle:
- 1 dl smetanaa
Valmistusohje
Siivoa linnut ja keitä suolalla, sipulilla, sellerillä ja katajanmarjoilla maustetussa vedessä läpikypsiksi. Nosta linnut valumaan vadille ja irrota lihat luista. Leikkaa lusikkapaloiksi.
Kuori juurekset ja paloittele sellerinvarsi. Siivilöi lintuliemi ja ota siitä 1 dl kattilaan, lisää vesi, kuumenna liemi ja lisää kasvikset kiehuvaan liemeen.
Soseuta keitto, kun juurekset ovat pehmenneet. Lisää lintupalat ja kuumenna viisi minuuttia. Tarjoa smetananokareen kanssa.
Vihje:
Pakasta siivilöity liemi ja käytä kuten lihaliemi, kastikkeeseen tai pataruokiin mausteeksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous