Reseptit

Lintukeitto

Lintukeiton pohjana on porkkanasta, lantusta ja perunasta surautettu sosekeitto.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1-2 riekkoa tai pyytä
  • 1 l vettä
  • 2 sipulia
  • pala selleriä
  • 1 tl katajanmarjoja

sosekeitto:

  • 2 porkkanaa
  • pieni pala lanttua
  • 4 perunaa
  • 1 sellerinvarsi
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 dl lintulientä
  • 7 dl vettä

keiton päälle:

  • 1 dl smetanaa

Valmistusohje

Siivoa linnut ja keitä suolalla, sipulilla, sellerillä ja katajanmarjoilla maustetussa vedessä läpikypsiksi. Nosta linnut valumaan vadille ja irrota lihat luista. Leikkaa lusikkapaloiksi.

Kuori juurekset ja paloittele sellerinvarsi. Siivilöi lintuliemi ja ota siitä 1 dl kattilaan, lisää vesi, kuumenna liemi ja lisää kasvikset kiehuvaan liemeen.

Soseuta keitto, kun juurekset ovat pehmenneet. Lisää lintupalat ja kuumenna viisi minuuttia. Tarjoa smetananokareen kanssa.

Vihje:

Pakasta siivilöity liemi ja käytä kuten lihaliemi, kastikkeeseen tai pataruokiin mausteeksi.

X