Reseptit

Lintuliemi

Lintulientä voit käyttää kastikkeiden ja esimerkiksi fasaaniruukun valmistamiseen.
Teksti: Inga Aaltonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 kg linnunluita ja rankoja
  • 3 sipulia
  • 1 nippu varsiselleriä
  • 4 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 2 timjamin oksaa
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 2 laakerinlehteä
  • pulikas purjo
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 rkl merisuolaa

Valmistusohje

Laita luut ja rangat kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että ne peittyvät. Keitä rankoja hiljalleen 1 ½ tuntia ja kuori pois pinnalle muodostuva vaahto ja rasva. Kuori ja pilko juurekset. Lisää ne ja kaikki loput ainekset liemeen. Keitä vielä toiset 1 ½ tuntia.

Siirrä kattila lieden sivulle ja anna liemen vielä tekeytyä tunnin verran. Siivilöi liemi. Käytä kastikkeiden ja esimerkiksi fasaaniruukun valmistamiseen.

X