Lintuliemi
Lintulientä voit käyttää kastikkeiden ja esimerkiksi fasaaniruukun valmistamiseen.
Ainekset
- 3 kg linnunluita ja rankoja
- 3 sipulia
- 1 nippu varsiselleriä
- 4 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 2 timjamin oksaa
- 1 kokonainen valkosipuli
- 2 laakerinlehteä
- pulikas purjo
- 2 dl valkoviiniä
- 1 rkl merisuolaa
Valmistusohje
Laita luut ja rangat kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että ne peittyvät. Keitä rankoja hiljalleen 1 ½ tuntia ja kuori pois pinnalle muodostuva vaahto ja rasva. Kuori ja pilko juurekset. Lisää ne ja kaikki loput ainekset liemeen. Keitä vielä toiset 1 ½ tuntia.
Siirrä kattila lieden sivulle ja anna liemen vielä tekeytyä tunnin verran. Siivilöi liemi. Käytä kastikkeiden ja esimerkiksi fasaaniruukun valmistamiseen.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous