
Lipstikkakeitto
Lipstikkakeitossa lipstikanlehdet soseutetaan yhdessä perunoiden ja sipulin kanssa. Ripaus sherryä tuoa keittoon lisää aromia.
Ainekset
- 2 isoa sipulia
- valkosipulinkynttä
- voita tai öljyä
- 3 jauhoista perunaa
- 1 l kasvislientä kuutioista
- 2 dl pieniä lipstikan lehtiä
- 2–3 rkl sherryä
- 2 dl kermaa
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
Lipstikkakeiton valmistukseen tarvitaan lipstikan lehtien lisäksi perunoita, valkosipulia, sipulia, kasvislientä, kermaa ja loraus sherryä.perunoita, valkosipulia, sipulia, kasvislientä, kermaa
- Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit rasvassa, lisää perunat, liemi ja lipstikanlehdet. Kypsennä, kunnes perunat ovat täysin pehmeitä. Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan.
- Lisää kerma ja sherry. Kuumenna keitto ja mausta suolalla. Koristele lipstikan lehdillä.
Vinkki: Tee keiton seuraksi keksejä valmiista peruna-ruistaikinasta. Kauli sulanut taikina ohueksi, ota levystä muotilla keksejä, sipaise niiden pinta voisulalla ja lisää pinnalle rosmariinia ja/tai timjamia. Paista 200-asteisessa uunissa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous