Reseptit

Litistetty broileri

Litistetty broileri eli butterfly chicken on näyttävä juhlatarjoiltava. Litistettynä se kypsyy kokonaista broileria nopeammin. Valkosipuli, sitruuna ja rosmariini maustavat broilerin herkulliseksi, ja pieni loraus viinietikkaa mureuttaa lihaa ja antaa sopivasti terävyyttä makuun.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Litistetty broileri

  • 1 (n. 1 1/2 kg) kokonainen broileri
  • 500 g perunoita, yleislajike
  • 1 fenkoli
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 paksoita
  • 100 g pinaattia

Marinadi

  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl rosmariinia hienonnettuna
  • 1/2 dl öljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • 1 tl karkeaa sinappia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Litistetty broileri tehdään helposti näin:

1. Aseta broileri leikkuulaudan päälle rintapuoli alaspäin. Poista broilerista selkäranka leikkaamalla saksilla rangan molemmilta puolilta. Ota selkäranka pois, käännä broileri toisinpäin ja paina broileria litteäksi. Laita broileri sopivan kokoiseen kulhoon.

2. Sekoita marinadin ainekset ja hiero marinadia broilerin pintaan. Ujuta marinadia myös nahan ja lihan väliin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

3. Siirrä broileri uunivuokaan noin tunti ennen kypsentämistä. Valele marinadilla.

4. Pese ja paloittele perunat. Halkaise ja huuhtele fenkoli, leikkaa viipaleiksi. Huuhtele sitruuna ja leikkaa lohkoiksi. Asettele perunat ja fenkolit vuokaan broilerin viereen. Sekoita joukkoon oliiviöljyä, hunajaa ja suolaa. Purista päälle sitruunalohkoista mehua, jätä puristetut sitruunalohkot vuokaan.

5. Kypsennä litistetty broileri 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Valele broileria kypsentämisen aikana vuokaan valuvalla liemellä. Lisää vuokaan huuhdotut ja halkaistut paksoit sekä pinaatit. Jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia.

Katso myös: Näin broilerista saa uunissa mehevää ja maukasta – parhaat ohjeet arkeen ja viikonlopun aterialle

Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä kanasta? Kurkkaa Kotilieden suosituimmat kanareseptit

X