
Litistetyt perunat
Litistetyt perunat on herkku, johon rakastut! Rapeiksi paistettujen, litistettyjen perunoiden päälle lastataan reilu keko piparjuurella maustettua ranskankermaa, mätiä ja tuoretta tillisilppua. Mäiskyperunat maistuvat lämpiminä mutta myös jo jäähtyneinä.
Ainekset
Litistetyt perunat
- 8 keitettyä perunaa
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 punasipuli
Lisäksi
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- 2 rkl piparjuuritahnaa
- 1 rkl dijoninsinappia
- 1 tl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 prk (120 g) kirjolohenmätiä
- 1 dl tilliä hienonnettuna
Valmistusohje
Litistetyt perunat tehdään helposti näin:
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Sekoita ranskankerma, piparjuuri, dijoninsinappi ja sokeri kulhossa. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
3. Litistä keitettyjä perunoita hieman leivinpaperin päällä uunipellillä esimerkiksi perunasurvimella tai lasin pohjalla. Paina vain sen verran, että peruna pysyy yhtenäisenä.
4. Sekoita pehmeän voin joukkoon rypsiöljy, hienonnettu lehtipersilja ja sitruunankuoriraaste. Lusikoi perunoiden päälle. Kuori ja viipaloi sipuli. Lisää perunoille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kauniisti ruskistuneet.
5. Siirrä perunat tarjoiluvadille. Lisää hieman jäähtyneiden perunoiden päälle piparjuuri-ranskankermaa, mätiä ja hienonnettua tilliä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Trendikkäät litistetyt perunat eli lyttyperunat – näin ne maustetaan herkullisiksi!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous