Reseptit

Litistetyt perunat

Litistetyt perunat on herkku, johon rakastut! Rapeiksi paistettujen, litistettyjen perunoiden päälle lastataan reilu keko piparjuurella maustettua ranskankermaa, mätiä ja tuoretta tillisilppua. Mäiskyperunat maistuvat lämpiminä mutta myös jo jäähtyneinä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Litistetyt perunat

  • 8 keitettyä perunaa
  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 punasipuli

Lisäksi

  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • 2 rkl piparjuuritahnaa
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 prk (120 g) kirjolohenmätiä
  • 1 dl tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Litistetyt perunat tehdään helposti näin:

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Sekoita ranskankerma, piparjuuri, dijoninsinappi ja sokeri kulhossa. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

3. Litistä keitettyjä perunoita hieman leivinpaperin päällä uunipellillä esimerkiksi perunasurvimella tai lasin pohjalla. Paina vain sen verran, että peruna pysyy yhtenäisenä.

4. Sekoita pehmeän voin joukkoon rypsiöljy, hienonnettu lehtipersilja ja sitruunankuoriraaste. Lusikoi perunoiden päälle. Kuori ja viipaloi sipuli. Lisää perunoille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kauniisti ruskistuneet.

5. Siirrä perunat tarjoiluvadille. Lisää hieman jäähtyneiden perunoiden päälle piparjuuri-ranskankermaa, mätiä ja hienonnettua tilliä.

Katso myösVastustamattomia herkkuja perunasta: uunissa paahdetut rosmariiniperunat, hasselbackan perunat ja luksusmuusi

Katso myös Kotiliesi.fi: Trendikkäät litistetyt perunat eli lyttyperunat – näin ne maustetaan herkullisiksi!

X