lohi-appelsiinisalaatti
Peräti kolmea erilaista sitrusta sisältävä lohi-appelsiinisalaatti on todellista aurinkohedelmien makuilotulitusta.
Reseptit

Lohi­-appelsiinisalaatti

Tämä raikas salaatti sopii alku­palaksi ja leivän kanssa myös kevyeksi lounaaksi.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohi-appelsiinisalaatti:

  • 2 appelsiinia
  • 2 veriappelsiinia
  • 1 avokado
  • 1 limetin mehu
  • 1 punainen chilipalko hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • 400 g tuoretta lohta

Koristeluun:

  • tuoreita mintun- ja korianterinlehtiä

Valmistusohje

1. Kuori sitrukset kalvottomiksi ja kuutioi hedelmäliha. Kuutioi myös avokadon hedelmäliha.

2. Sekoita kulhossa kuutioiden joukkoon limetin mehu, chili, ko­rianteri ja minttu. Lisää myös oliiviöl­jy ja mausta lopuksi suolalla, musta­ pippurilla ja sokerilla. Anna makujen tasaantua ja tarkista maku.

3. Leikkaa lohi ohuen ohuiksi viipa­leiksi ja levitä ne vadille.

4. Lusikoi päälle appelsiini­avokado­seos ja viimeistele tuoreella koriante­rilla ja mintulla.

X