Reseptit

Lohi­-appelsiinisalaatti

15.2.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tämä raikas salaatti sopii alku­palaksi ja leivän kanssa myös kevyeksi lounaaksi.

Ainekset

2 appelsiinia
2 veriappelsiinia
1 avokado
1 limetin mehu
1 punainen chilipalko hienonnettuna
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
400 g tuoretta lohta

Koristeluun:

tuoreita mintun- ja korianterinlehtiä

Valmistusohje

1. Kuori sitrukset kalvottomiksi ja kuutioi hedelmäliha. Kuutioi myös avokadon hedelmäliha.

2. Sekoita kulhossa kuutioiden joukkoon limetin mehu, chili, ko­rianteri ja minttu. Lisää myös oliiviöl­jy ja mausta lopuksi suolalla, musta­ pippurilla ja sokerilla. Anna makujen tasaantua ja tarkista maku.

3. Leikkaa lohi ohuen ohuiksi viipa­leiksi ja levitä ne vadille.

4. Lusikoi päälle appelsiini­avokado­seos ja viimeistele tuoreella koriante­rilla ja mintulla.