Reseptit

Lohi-avokadoceviche

Raikas lohi-avokadoceviche tuo tuulahduksen Meksikosta.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • n. 100 g tuoretta lohta
  • 1 avokado
  • 4 retiisiä
  • 1 varsi kevätsipulia
  • 1 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 2 tl oliiviöljyä
  • puolikas chilipalko hienonnettuna
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • 0.5 dl hienonnettua lehtipersiljaa

Tarjoiluun

  • ohuita paahdettuja leipäviipaleita

Valmistusohje

 

1. Leikkaa lohi ja kuorittu avokado pieniksi kuutioiksi. Viipaloi retiisit ja hienonna kevätsipuli.

2. Sekoita ainekset kulhossa ja lisää joukkoon limetin mehu ja kuori, oliiviöljy ja hienonnettu chili. Mausta suolalla ja sokerilla sekä mustapippurilla.

3. Peitä kulho kelmulla ja anna seoksen maustua jääkaapissa noin 15 minuuttia.

4. Tarkista maku ja kääntele lopuksi joukkoon lehtipersilja. Lusikoi seos kauniisiin laseihin tai maljoihin ja nosta päälle paahdetut leipäviipaleet. Tarjoile heti.

X