Reseptit 29.4.2013

Lohi-avokadoceviche

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Ainekset

n. 100 g tuoretta lohta
1 avokado
4 retiisiä
1 varsi kevätsipulia
1 limetin mehu ja raastettu kuori
2 tl oliiviöljyä
puolikas chilipalko hienonnettuna
ripaus suolaa ja sokeria
mustapippuria myllystä
0.5 dl hienonnettua lehtipersiljaa

Tarjoiluun

ohuita paahdettuja leipäviipaleita

Valmistusohje

Raikas lohi-avokadoceviche tuo tuulahduksen Meksikosta.

1. Leikkaa lohi ja kuorittu avokado pieniksi kuutioiksi. Viipaloi retiisit ja hienonna kevätsipuli.

2. Sekoita ainekset kulhossa ja lisää joukkoon limetin mehu ja kuori, oliiviöljy ja hienonnettu chili. Mausta suolalla ja sokerilla sekä mustapippurilla.

3. Peitä kulho kelmulla ja anna seoksen maustua jääkaapissa noin 15 minuuttia.

4. Tarkista maku ja kääntele lopuksi joukkoon lehtipersilja. Lusikoi seos kauniisiin laseihin tai maljoihin ja nosta päälle paahdetut leipäviipaleet. Tarjoile heti.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi