Reseptit 10.11.2016

Lohi-mätileivokset

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Näistä leivoksista tulee illanistujaisten menestys! Reilu lusikallinen mätiä kruunaa mehevät lohileivokset, viimeistele sipulilla ja tillillä.

Ainekset

noin 200 g ruisleipää
50 g voita

Kostutukseen:

maitoa

Täyte:

6 liivatelehteä
200 g kylmäsavulohta
400 g Philadelphia-juustoa (kevyt)
2 dl ranskankermaa
2 dl kuohukermaa
3 rkl silputtua punasipulia
3 rkl silputtua tilliä
n. 1/2 sitruunan mehu
suolaa, mustapippuria

Pinnalle:

mätiä
sipulirenkaita

Valmistusohje

1. Vuoraa joko pyöreä irtopohjavuoka (n. 24 cm) tai tavallinen suorakaiteen muotoinen vuoka (30 x 20 cm) tuorekelmulla.

2. Pane ruisleipä kuorineen monitoimikoneeseen ja jauha rouheeksi. Sekoita sulatettu voi leipämurusiin. Painele seos vuoan pohjalle. Jos pohja tuntuu kuivalta, kostuta sitä kevyesti maidolla.

3. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Leikkaa lohi suikaleiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoon ranskankerma, kermavaahto, lohisuikaleet, tilli ja sipuli. Mausta seos sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

4. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan, anna jäähtyä hetki ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa.

5. Nosta hyytynyt kakku kelmun avulla pois vuoasta ja leikkaa viipaleiksi tai ota kakusta muotilla pyöreitä leivoksia. Koristele leivokset mädillä, sipulilla ja tillillä. Rouhaise pinnalle vähän mustapippuria.

Lisää herkullisia alkupaloja kalasta:

rapeat röstit

Mäti-savulohiherkku

976012-kalatrifle.jpg

Savusiika-mätitrifle

726062-lohileipa.jpg

Graavilohta ja mätiä tummalla leivällä

Kotiliesi.fi: Pienet lohileivät

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi