Reseptit

Lohi one pot

Kauhan varressa ei tarvitse kauan hikoilla, kun kaadat uuniastiaan pussillisen pakastealtaan uunijuureksia sekä lohikuutioita ja kerma-rahkavalmistetta.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 ps (600 g) pakasteuunijuureksia
  • 500 g lohifileetä
  • 1 prk Valio ruokakerma & rahkaa
  • 1 sitruunan puristettu mehu
  • 2 tl pieniä kapriksia
  • 1 tl suolaa

lisäksi

  • 1 dl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Kaada uunijuurekset uunivuokaan tai pataan. Poista lohifileestä mahdolliset ruodot ja leikkaa filee nahattomiksi kuutioiksi. Lisää juuresten sekaan.

2. Sekoita kerma-rahkavalmisteen joukkoon sitruunanmehu, kaprikset ja suola. Lisää vuokaan.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Ripottele päälle hienonnettua tilliä.

Lisää kivoja arkiruokia lohesta:

lohi-pastavuoka

Lohi-pastavuoka

peruna-lohiuunimunakas

Peruna-lohiuunimunakas

lohi-riisilaatikko

Lohi-riisilaatikko

Kotiliesi.fi: Lohi piccata

X