Lohi-pastasalaatti
Lohi-pastasalaatti on täynnä kesän makuja. Makaronit tekevät salaatista ruokaisan, joten reilu annos salaattia riittää kokonaiseksi ateriaksi.
Ainekset
Lohi-pastasalaatti
- 600 g simpukkamakaroneja
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl valkoista balsamicoa
- n. 400 g herneenpalkoja tai 200 g pakasteherneitä
- 2 sipulia varsineen
- 1 nippu tilliä
- 1 kurkku
- 2 rkl väkiviinaetikkaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 1/2 rkl sokeria
- 600 g lämminsavulohta
- 2-3 rkl pieniä kapriksia
Kastike
- 300 g ranskankermaa
- 1 rkl raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl sokeria
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Lohi-pastasalaatti tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin kurkku. Viipaloi kurkku. Silppua tilli (jätä vähän tilliä salaatin koristeeksi). Sekoita kannellisessa purkissa tai rasiassa etikka, suola ja sokeri. Lisää kurkkuviipaleet ja tillisilppu, hölskyttele kurkkuja niin että ne peittyvät kauttaaltaan. Anna kurkkujen maustua puolisen tuntia. Valuta kurkut siivilässä ennen salaattiin lisäämistä.
2. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja lisää öljy sekä balsamico kuuman pastan joukkoon. Anna jäähtyä.
3. Riivi herneet paloista ja keitä niitä pari minuuttia vähässä vedessä. Jäähdytä siivilässä kylmän veden alla. Jos käytät pakasteherneitä, kypsennä ne pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Perkaa ja paloittele lohi. Valuta kaprikset suolaliemestä. Leikkaa sipulit varsineen ohuiksi renkaiksi. Sekoita salaattikastike, kaada tarjoilukulhoon ja tarjoa erikseen.
5. Kaada makaronit yhdelle tai kahdelle laakealle vadille. Lisää päälle lohipalat, valutetut kurkut, herneet ja sipulit. Viimeistele lohi-pastasalaatti tillillä ja kapriksilla.
Katso myös Kotiliesi.fi: Pastasalaatti on maukas ja ruokaisa tarjottava – kurkkaa 9 suosittua pastasalaattia, jotka pitävät nälän loitolla
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous