lohi-pastavuoka
Vaihda jauheliha loheen ja sujauta se makaronien seuraksi uunivuokaan.
Reseptit

Lohi-pastavuoka

Makoisa makaronilaatikko syntyy vaihteeksi lohesta tai tonnikalasta. Seurakseen se kaipaa vain annoksen vihreää salaattia.
Teksti: Soili Soisalao Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohi-pastavuoka:

  • 200 g tummaa pennepastaa (makaronia)
  • 1 sipuli
  • 0.5 rkl rypsiöljyä
  • 400 g tomaattimurskaa (chilillä maustettua)
  • 300 g lohta tai kirjolohta kuutioina
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl rosmariinia
  • ½-1 tl timjamia
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Munamaito

  • 0.5 l rasvatonta maitoa
  • 2 kananmunaa
  • suolaa
  • 1 rkl maissitärkkelystä

Valmistusohje

1. Keitä pasta, kuori ja pilko sipuli ja kuullota öljytyllä pannulla, lisää tomaattimurska ja mausteet.

2. Poista tarvittaessa lohen nahka ja kuutioi kala, sekoita munamaidon aineet keskenään.

3. Öljyä vuoka ja kaada pohjalle puolet pastasta, lisää lohikuutiot ja suurin osa tomaattikastikkeesta, sitten loput pastasta ja kastikkeesta.

4. Kaada munamaito vuokaan ja kypsennä 180 asteessa uunin alaosassa reilu tunti, kunnes laatikko hyytyy ja saa kauniin värin.

5. Tarjoa pastavuoan kanssa vihannessalaattia (salaatti, kurkku, tomaatti).

Vinkki: Käytä lohen tilalla tonnikalaa.

1770 kJ (400 kcal) 1 annos

X