Reseptit

Lohi-perunaleipä

Lohi-perunaleipä toimii loistavasti kesäisenä aamupalana tai iltapalana. Perunat voi laittaa maustumaan marinadiin jo edellisenä päivänä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marinoidut perunat

  • 500 g pieniä perunoita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl karkeaa sinappia
  • 3 rkl kapriksia
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna

Lisäksi

  • 4 isoa viipaletta maalaisleipää
  • voita
  • 8 viipaletta kylmäsavulohta

Valmistusohje

Lohi-perunaleipä tehdään helposti näin:

1. Pese perunat mutta älä kuo­ri. Keitä tai paahda ne kypsiksi uunissa (220 astetta, noin 30 minuuttia). Viipaloi hieman jäähtyneet perunat.

2. Sekoita isossa kulhossa olii­viöljy, sitruunamehu, sinap­pi, kaprikset ja ruohosipuli. Kääntele perunaviipaleet joukkoon. Jätä maustumaan.

3. Voitele maalaisleipäviipa­leet ja paahda ne uunissa tai grillissä rapeiksi.

4. Levitä leiville kylmäsavulo­hiviipaleet ja lisää päälle mari­noituja perunoita.

5. Viimeistele lohi-perunaleipä mustapippurilla ja ruohosipulilla.

Katso myös: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Smörrebröd – tanskalaiset voileivät hurmaavat maullaan ja kauneudellaan

X