Reseptit 14.8.2016

Lohi-pikapizzat

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Spelttipizzapohjat on päällystetty tuorejuustolla, rucolalla ja kylmäsavulohella.

Ainekset

4 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
ripaus sokeria
2 dl kylmää vettä
25 g voita

Päälle

125–200 g piparjuurituorejuustoa
125 g kylmäsavulohta
1 ruukku rucolaa
ruohosipuli- ja tillisilppua
vastajauhettua mustapippuria tai roseepippureita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sulata voi.

2. Lisää vesi ja jäähtynyt voisula. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina kuuteen palaan. Taputtele palat jauhotetuin käsin ohuiksi pohjiksi leivinpaperin päälle. Paista pohjia noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.

3. Voitele hieman jäähtyneet pohjat reilulla kerroksella juustoa. Lisää päälle lohiviipaleet, rucola, silputtu tilli ja ruohosipulia. Lisää roseepippureita tai rouhi päälle mustapippuria.

Lisää maukkaita pizzoja:

Gluteeniton_herkkusienipizza

Gluteeniton herkkusienipizza

Mausteiset_pizzat

Mausteinen pizza: lampaan jauhelihaa, chorizoa ja jalapenoviipaleita

972150-kesakurpitsapizza.jpg

Kesäkurpitsa-oliivipizza

Kotiliesi.fi: Tonnikalapizza

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi