Lohi-piparjuuriraviolit
Lohi-piparjuuriraviolit valmistetaan tuorepastasta, joka täytetään lämminsavulohella, piparjuurituorejuustolla ja tillillä. Ravioleiden oheen valmistetaan kermainen tillikastike.
Ainekset
- 1 annos tuorepastataikinaa
- 1 kananmuna
Täyte
- 300 g lämminsavulohta
- 100 g piparjuurituorejuustoa
- 3 rkl hienonnettua tilliä
Tilli-kermakastike
- 1 salottisipuli
- 2 dl valkoviiniä
- 2 dl kermaa
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 50 g voita
- 1 rkl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Valmista tuorepastataikina perusohjeen mukaan. Levitä kaulittu taikinalevy jauhotetulle leivinpöydälle.
2. Pilko lämminsavulohi suupaloiksi. Nosta nokare notkistettua piparjuurituorejuustoa noin kuuden sentin välein levylle. Nosta pala lohta ja ripaus hienonnettua tilliä juustonokareiden päälle. Voitele kananmunalla täytteen ympäriltä. Nosta päälle toinen ohut pastalevy. Painele taikinakerrokset yhteen täytteen ympäriltä tiukasti sormilla. Leikkaa taikinapyörällä neliöiksi.
3. Valmista kastike. Hienonna salottisipuli hyvin hienoksi ja keitä valkoviinin kanssa kattilassa muutama minuutti. Lisää joukkoon kerma ja keitä kastiketta hetken aikaa kokoon. Vatkaa joukkoon lopuksi kylmät voinokareet ja hienonnettu tilli.
4. Kypsennä ravioleita suolalla maustetussa runsaassa vedessä muutama minuutti. Valuta huolellisesti ja nostele lautasille. Valuta lämmintä kastiketta ravioleiden päälle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous