Lohi-poke
Suomalais-aasialaisen kala-poken lohi on paahdettu vain pinnaltaan ja jätetty sisältä läpikuultavaksi. Lohen voi myös jättää kokonaan paistamatta.
Ainekset
Lohi:
- 400 g lohifileen keskipalaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 tl tummaa seesamiöljyä
- 1 rkl hienonnettua inkivääriä
- 1/2-1 tl chilihiutaleita
Pikkelöidyt kasvikset:
- 2 porkkanaa
- 10 retiisiä
- 1/2 kurkkua
- 1 dl vettä
- 1/2 dl väkiviinaetikkaa
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
Sushiriisi:
- 2 dl jasmiiniriisiä
- 1-12 rkl maustettua sushietikkaa
- silputtua tilliä
Lisäksi:
- sriracha-majoneesia
Valmistusohje
1. Nypi lohesta pois ruodot. Leikkaa kalafilee parin kolmen sentin kokoisiksi paloiksi. Pane palat kulhoon, kääntele paloihin soijakastike, öljy ja mausteet. Anna kalan maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai vaikka yön yli.
2. Kuori ja viipaloi porkkanat ja retiisit, kuutioi kurkku. Sekoita liemi vedestä, etikasta, sokerista ja suolasta. Lisää kasvikset liemeen, kun sokeri on liuennut. Anna kasvisten maustua jääkaapissa noin 2 tuntia.
3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, lisää mauste-etikka ja silputtutilli.Pidä riisi lämpimänä.
4. Paista lohipaloja hyvin kuumalla pannulla noin 15 sekuntia puoleltaan tai kunnes pinta on saanut hyvin väriä. Marinoitu lohi saa jäädä sisältä läpikuultavaksi.
5. Kokoa kulhot. Pohjalle riisiä, päälle kasviksia ja lohta, pinnalle tillisilppua sekä sriracha-majoneesia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous