Reseptit

Lohi-poke

Suomalais-aasialaisen kala-poken lohi on paahdettu vain pinnaltaan ja jätetty sisältä läpikuultavaksi. Lohen voi myös jättää kokonaan paistamatta.

Teksti:
TAINA SALOVAARA
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohi:

  • 400 g lohifileen keskipalaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 tl tummaa seesamiöljyä
  • 1 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 1/2-1 tl chilihiutaleita

Pikkelöidyt kasvikset:

  • 2 porkkanaa
  • 10 retiisiä
  • 1/2 kurkkua
  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa

Sushiriisi:

  • 2 dl jasmiiniriisiä
  • 1-12 rkl maustettua sushietikkaa
  • silputtua tilliä

Lisäksi:

  • sriracha-majoneesia

Valmistusohje

1. Nypi lohesta pois ruodot. Leikkaa kalafilee parin kolmen sentin kokoisiksi paloiksi. Pane palat kulhoon, kääntele paloihin soijakastike, öljy ja mausteet. Anna kalan maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai vaikka yön yli.

2. Kuori ja viipaloi porkkanat ja retiisit, kuutioi kurkku. Sekoita liemi vedestä, etikasta, sokerista ja suolasta. Lisää kasvikset liemeen, kun sokeri on liuennut. Anna kasvisten maustua jääkaapissa noin 2 tuntia.

3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, lisää mauste-etikka ja silputtutilli.Pidä riisi lämpimänä.

4. Paista lohipaloja hyvin kuumalla pannulla noin 15 sekuntia puoleltaan tai kunnes pinta on saanut hyvin väriä. Marinoitu lohi saa jäädä sisältä läpikuultavaksi.

5. Kokoa kulhot. Pohjalle riisiä, päälle kasviksia ja lohta, pinnalle tillisilppua sekä sriracha-majoneesia.

X