lohi-punajuuripelti
Harissa on pohjoisafrikkalainen maustetahna, jossa maistuu chili, juustokumina ja korianteri. Sipaise sitä lohen päälle, ihastut ikihyväksi.
Reseptit

Lohi-punajuuripelti

Lohi-punajuuripelti on ihana arkiruoka, joka valmistuu yhden vuoan taktiikalla. Tällä pellillä punajuuri saa kaverikseen lohta, punasipulia ja pinaattia.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohi-punajuuripelti:

  • 1 kg punajuuria
  • 2+3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk kypsiä punaisia linssejä valutettuina
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 600 g lohifileetä
  • 1 rkl harissaa

Viimeistelyyn:

  • 1 pss (80 g) babypinaattia
  • 1/2-1 sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Pese punajuuret huolellisesti juuresharjalla. Älä kuori, jos ei välttämätöntä. Leikkaa punajuuret lohkoiksi ja sekoita joukkoon 2 rkl oliiviöljyä ja suola. Levitä lohkot leivinpaperilla peitetylle uunipellille tai -vuokaan. Paahda punajuuria 225-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

2. Valuta linssit ja suikaloi punasipuli. Kääntele linssit ja punasipulit sekaisin keskenään ja lisää joukkoon 3 rkl oliiviöljyä, balsamiviinietikka, hunaja ja ripaus suolaa.

3. Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi. Sipaise lohipalojen pinnat harissalla ja mausta kevyesti suolalla.

4. Ota punajuuripelti hetkeksi pois uunista ja lisää pellille linssi-sipuliseos sekä lohipalat. Jatka paistamista noin 15 minuuttia.

5. Viimeistele lohi-punajuuripelti pinaatilla ja sitruunamehulla ja nosta pöytään.

X