Lohi-punajuuripelti
Lohi-punajuuripelti on ihana arkiruoka, joka valmistuu yhden vuoan taktiikalla. Tällä pellillä punajuuri saa kaverikseen lohta, punasipulia ja pinaattia.
Ainekset
Lohi-punajuuripelti:
- 1 kg punajuuria
- 2+3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 prk kypsiä punaisia linssejä valutettuina
- 1 punasipuli
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 rkl hunajaa
- 600 g lohifileetä
- 1 rkl harissaa
Viimeistelyyn:
- 1 pss (80 g) babypinaattia
- 1/2-1 sitruunan mehu
Valmistusohje
1. Pese punajuuret huolellisesti juuresharjalla. Älä kuori, jos ei välttämätöntä. Leikkaa punajuuret lohkoiksi ja sekoita joukkoon 2 rkl oliiviöljyä ja suola. Levitä lohkot leivinpaperilla peitetylle uunipellille tai -vuokaan. Paahda punajuuria 225-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
2. Valuta linssit ja suikaloi punasipuli. Kääntele linssit ja punasipulit sekaisin keskenään ja lisää joukkoon 3 rkl oliiviöljyä, balsamiviinietikka, hunaja ja ripaus suolaa.
3. Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi. Sipaise lohipalojen pinnat harissalla ja mausta kevyesti suolalla.
4. Ota punajuuripelti hetkeksi pois uunista ja lisää pellille linssi-sipuliseos sekä lohipalat. Jatka paistamista noin 15 minuuttia.
5. Viimeistele lohi-punajuuripelti pinaatilla ja sitruunamehulla ja nosta pöytään.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous