Reseptit

Lohi-riisilaatikko

Laatikkoruuat ovat käteviä arjessa, sillä reilumpi määrä ruokaa valmistuu helposti uunissa. Lohi-riisilaatikko säilyy hyvänä myös muutaman päivän valmistuksen jälkeen.

Teksti:
Hanna Gullichsen
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl punaista maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 250-300 g graavattua lohta
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 4 dl täysjyväriisiä
  • voita
  • suolaa
  • valko- ja mustapippuria

tilli-voisula:

  • 60 voita
  • tilliä silputtuna
  • 1 sitruuna leikattuna neljäksi lohkoksi

Valmistusohje

Lohi-riisilaatikko on helppo arkiruoka.

Keitä riisi. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Hienonna keitetyt kananmunat ja leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Laita kulhoon riisi, lohi ja kananmunat. Mausta seos suolalla ja pippureilla. Voitele vuoka (läpimitaltaan noin 20 senttiä) voilla, kippaa seos vuokaan.

Vatkaa maito ja munat keskenään, lisää suolaa ja valkopippuria. Kaada munamaito vuokaan ja vuole päälle voilastuja. Paista noin 35 minuuttia. Sekoita tillihakkelus sulan voin kanssa. Lusikoi tillivoita ja purista sitruuna annoksen päälle.

Tutustu myös tämä reseptin tekijän, Hannan, Safkaa-blogiin.

X