Reseptit

Lohi-riisipiirakka

Lohi-riisipiirakka höystetään anjoviksella ja leivotaan valmiiseen ruis-perunataikinaan. Tarjoa lohipiirakka lämpimänä tillivoisulan kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 1 pkt (400 g) ruis-perunataikinaa (Sunnuntai)

Täyte:

  • 1 1/2 dl puuroriisiä
  • 4 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1/2 tl suolaa
  • 400 g lohifileetä
  • 3 kananmunaa
  • 25 g voita
  • 1 prk (125 g) anjovista
  • 2 rkl kaprista
  • 1 nippu tilliä
  • 2 dl smetanaa
  • 1 kananmuna
  • n. 2 rkl anjovislientä

Valmistusohje

Lohi-riisipiirakka leivotaan helposti näin:

1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Valmistele ainekset taikinan sulaessa.

2. Leikkaa lohi kuutioiksi, mausta suolalla. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön. Keitä riisi kypsäksi kalaliemessä. Keitä kolme munaa puolikoviksi (6 minuuttia). Silppua jäähtyneet munat haarukalla ja lisää joukkoon voi. Mausta munavoi ripauksella suolaa. Silppua tilli. Valuta anjovikset liemestään. Sekoita muna smetanan joukkoon ja mausta tilkalla anjovislientä.

3. Kauli taikina joko pyöreään (halkaisija 25–26 cm) tai suorakaiteen muotoiseen (noin 20 x 27 cm) vuokaan sopivaksi levyksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Suojaa reunat foliosuikaleilla. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

4. Poista foliot ja peitä pohja riisillä. Ripottele päälle tillisilppu. Lisää lohipalat, munavoi nokareina, anjovikset sekä kaprikset. Lusikoi päälle smetana-munaseos. Paista lohi-riisipiirakka uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Vinkki: Jos et välitä anjoviksesta, jätä se kokonaan pois.

Katso myös: Helppo lohipiirakka kylmäsavulohesta + muut ihanat lohipiirakkaohjeet, joilla hurmaat koko ruokakunnan

Katso myös Kotiliesi.fi: Suolainen piirakka ihastuttaa aina – nappaa talteen Kotilieden lukijoiden 10 parasta reseptiä

X