Lohi-ruisleivokset
Ruisvuokaleivästä, tuorejuustosta ja graavilohesta syntyvät nopeat lohi-ruisleivokset.
Ainekset
Lohi-ruisleivokset
- 1 iso ruisvuokaleipä
kostutus:
- 1 dl kalalientä
- 300 g vähärasvaista, maustamatonta tuorejuustoa
- 2 rkl sitruunamehua
- 4 rkl hienonnettua ruohosipulia
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- n. 300 g graavilohta ohuina viipaleina
koristeeksi:
- mätiä
- vuonankaalia tai tilliä
Valmistusohje
Lohi-ruisleivokset tehdään näin helposti:
1. Poista leivästä reunukset. Siivuta leipä pituussuunnassa neljään osaan sahateräisellä veitsellä. Aseta pöydälle reilunkokoinen folioarkki ja levitä päälle samankokoinen kelmun pala. Nosta kelmun päälle yksi leipäviipaleista. Kostuta leipä kalaliemellä.
2. Notkista tuorejuusto kulhossa ja mausta sitruunamehulla, ruohosipulilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Levitä leipälevylle ohut kerros tuorejuustoa ja sen päälle graavilohiviipaleita. Nosta päälle toinen leipälevy, kostuta ja toista täytteet. Kääri leipä kelmuun ja vielä folioon.
3. Tee toinen samanlainen leipä. Anna leipien maustua jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoamista.
4. Leikkaa leivät annospaloiksi sahateräisellä veitsellä ja koristele lohi-ruisleivokset mädillä ja vuonankaalilla tai tillillä.
Noutopöydän tarjottaviksi sopivat myös lohi-mätileivokset, appelsiini-chilimarinoitulohi tai jääkellarin lohi.
Katso myös Kotiliesi.fi:n ohjeet skandinaavisen keittiön klassikkoleipiin.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous