Reseptit

Lohi-ruisleivokset

Ruisvuokaleivästä, tuorejuustosta ja graavilohesta syntyvät nopeat lohi-ruisleivokset.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohi-ruisleivokset

  • 1 iso ruisvuokaleipä

kostutus:

  • 1 dl kalalientä
  • 300 g vähärasvaista, maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • n. 300 g graavilohta ohuina viipaleina

koristeeksi:

  • mätiä
  • vuonankaalia tai tilliä

Valmistusohje

Lohi-ruisleivokset tehdään näin helposti:

1. Poista leivästä reunukset. Siivuta leipä pituussuunnassa neljään osaan sahateräisellä veitsellä. Aseta pöydälle reilunkokoinen folioarkki ja levitä päälle samankokoinen kelmun pala. Nosta kelmun päälle yksi leipäviipaleista. Kostuta leipä kalaliemellä.

2. Notkista tuorejuusto kulhossa ja mausta sitruunamehulla, ruohosipulilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Levitä leipälevylle ohut kerros tuorejuustoa ja sen päälle graavilohiviipaleita. Nosta päälle toinen leipälevy, kostuta ja toista täytteet. Kääri leipä kelmuun ja vielä folioon.

3. Tee toinen samanlainen leipä. Anna leipien maustua jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoamista.

4. Leikkaa leivät annospaloiksi sahateräisellä veitsellä ja koristele lohi-ruisleivokset mädillä ja vuonankaalilla tai tillillä.

Noutopöydän tarjottaviksi sopivat myös lohi-mätileivokset, appelsiini-chilimarinoitulohi tai jääkellarin lohi.

Katso myös Kotiliesi.fi:n ohjeet skandinaavisen keittiön klassikkoleipiin.

X