Reseptit

Lohi-simpukkalaksa

Kookospohjaisen lohilaksan liemeen potkua antaa currytahna, raikkautta inkivääri ja limetti. Lisukkeeksi voi keittää maun mukaan riisiä tai nuudeleita.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g lohta
  • 1 rasia pakastettuja sinisimpukoita
  • 100 g sokeriherneitä
  • ½ paprikaa
  • 1–2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 2 rkl öljyä
  • 5 dl kalalientä
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • 1–2 rkl kalakastiketta
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl tummaa tai palmusokeria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Sulata simpukat. Leikkaa lohi haarukkapaloiksi. Höyrytä herneet nopeasti kypsiksi vesitilkassa. Kuutioi paprika. Silppua sipulit. Hienonna inkivääri.

2. Kuumenna 2 rkl öljyä kasarissa. Lisää inkivääri- ja sipulisilput. Kuumenna hetki ja lisää currytahna hetkeksi kuumenemaan. Kaada kasariin kalaliemi. Anna kiehua pari minuuttia. Lisää kookosmaito, kalakastike, limettimehu ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää seuraavaksi kalapalat, simpukat ja paprika. Keitä hiljalleen pari minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Lisää lopuksi herneet. Tarjoa laksa riisin tai nuudeleiden kanssa.

X