Reseptit

Lohi-sitruunavartaat

Lohivartaat ovat nopeaa grillattavaa. Lohen kaveriksi vartaisiin pujotetut sitruunaviipaleet paahtuvat grillinlämmössä vastustamattomaksi herkuksi.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohi-sitruunavartaat:

  • 600 g puhdistettua lohifileetä
  • 2 luomusitruunaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • 1 tl fenkolinsiemeniä jauhettuina
  • 3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • varrastikkuja

Valmistusohje

1. Leikkaa lohifilee reiluiksi kuutioiksi. Leikkaa sitruunat ohuiksi viipaleiksi.

2. Sekoita oliiviöljyn joukkoon suola, fenkolinsiemenet ja lehtipersilja. Kääntele lohikuutiot seoksessa.

3. Pujota liotettuihin varrastikkuihin vuorotellen lohikuutioita ja sitruunaviipaleita.

4. Grillaa vartaat kypsiksi tasoparilalla keskilämmöllä.

Lohta grilliin:

lohi

Cape malay -lohi

966679-teriyakilohi.jpg

Teriyakilohi

986474-jasmiiniteelohi.jpg

Jasmiiniteellä marinoitu lohi

Kotiliesi.fi: Barbecuelohi ja kurkkukastike

X