Reseptit

Lohi-sitruunavartaat

25.5.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Lohivartaat ovat nopeaa grillattavaa. Lohen kaveriksi vartaisiin pujotetut sitruunaviipaleet paahtuvat grillinlämmössä vastustamattomaksi herkuksi.

Ainekset

Lohi-sitruunavartaat:

600 g puhdistettua lohifileetä
2 luomusitruunaa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
1 tl fenkolinsiemeniä jauhettuina
3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
varrastikkuja

Valmistusohje

1. Leikkaa lohifilee reiluiksi kuutioiksi. Leikkaa sitruunat ohuiksi viipaleiksi.

2. Sekoita oliiviöljyn joukkoon suola, fenkolinsiemenet ja lehtipersilja. Kääntele lohikuutiot seoksessa.

3. Pujota liotettuihin varrastikkuihin vuorotellen lohikuutioita ja sitruunaviipaleita.

4. Grillaa vartaat kypsiksi tasoparilalla keskilämmöllä.

Lohta grilliin:

lohi

Cape malay -lohi

966679-teriyakilohi.jpg

Teriyakilohi

986474-jasmiiniteelohi.jpg

Jasmiiniteellä marinoitu lohi

Kotiliesi.fi: Barbecuelohi ja kurkkukastike

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme