Reseptit

Lohi-vuohenjuustobruschettat

Lohi-vuohenjuustobruschettat sopivat alkupalaksi tai sellaisenaan kevyeksi kesäiltapalaksi. Rapeat leivät ja kylmäsavulohi-vuohenjuustotahna ovat ihana yhdistelmä, joten varaudu: nämä viedään käsistä!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohi-vuohenjuustobruschettat:

  • 8 viipaletta maalaisleipää
  • 2 rkl oliiviöljyä

Lohi-vuohenjuustotahna:

  • 1 pieni punasipuli
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 150 g kylmäsavustettua lohta
  • 200 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl mustapippuria
  • (tarvittaessa suolaa)

Valmistusohje

Lohi-vuohenjuustobruschettat tehdään näin:

1. Sipaise leipien pinnat oliiviöljyllä ja paahda ne rapeiksi grillissä.

2. Hienona punasipuli ja ruohosipuli. Kuutioi kylmäsavulohi.

3. Sekoita pehmeän vuohenjuuston joukkoon sipulit, kylmäsavulohi, sitruunamehu, oliiviöljy sekä mustapippuri. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.

4. Levitä seos rapeille leipäviipaleille ja koristele ruohosipulilla.

Katso myös: Vadelma-kinkkubruschettat

Katso myös Kotiliesi.fi: Bruschetta on alkupalojen klassikko

X