Reseptit

Lohicarpaccio ja vaaleaa balsamicokastiketta

Lohicarpaccio on ihana ja helppo herkku, jossa lohen on oltava ehdottoman tuoretta.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g tuoretta lohta ohuen ohuina viipaleina
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • parmesaanilastuja

Valkoinen balsamicokastike:

  • 1 dl valkoista balsamicoa
  • 0.5 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • yhden sitruunan mehu

tarjoiluun:

  • sitruunalohkoja
  • tuoretta tilliä

Valmistusohje

 

1. Mittaa balsamicokastikkeen ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen 10–15 minuuttia tai kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.

2. Asettele lohiviipaleet vadille tai lautasille.

3. Ripottele pinnalle sormisuolaa, mustapippuria ja parmesaanilastuja. Valuta pinnalle balsamicokastiketta.

4. Koristele sitruunalohkoilla ja tuoreella tillillä.

X