2.4.2015

Lohicarpaccio japanilaiseen tapaan

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

250–300 g hyvin tuoretta lohi- fileetä
2 tl soijakastiketta
2 tl riisiviinietikkaa
2 tl öljyä
1 rkl limettimehua
1 tl wasabitahnaa

Lisäksi

hiutalesuolaa
mustapippuria
kapriksia

Valmistusohje

Japanilaiseen tyyliin maustettu lohicarpaccio maistuu erityisen hyvin muna-pinaattipaistosten ja vihreän salaatin kanssa.

1. Nypi ruodot pois fileestä, pakasta kala noin tunniksi. Hieman kohmeisesta kalasta on helppo leikata lehden ohuita viipaleita.
2. Sekoita kastike. Leikkaa lohi viipaleiksi ja levitä viipaleet tarjoiluvadille. Kaada päälle liemi juuri ennen kuin tarjoat kalan.
3. Ripottele päälle hiutalesuolaa, pyöräytä mausteeksi pippuria. Koristele kapriksilla.

Katso myös:

Kahden kalan carpaccio Ruoka.fi

Lohicarppacio ja vaaleaa balsamicokastiketta Ruoka.fi 

Sitruunainen lohicarpaccio Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi