Reseptit

Lohicarpaccio japanilaiseen tapaan

Japanilaiseen tapaan valmistetussa lohicarpacciossa maistuvat tulinen wasabitahna, soijakastike ja limettimehu. Se sopii hyvin muna-pinaattipaistosten ja vihreän salaatin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohicarpaccio japanilaiseen tapaan

  • 250–300 g hyvin tuoretta lohi- fileetä
  • 2 tl soijakastiketta
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • 2 tl öljyä
  • 1 rkl limettimehua
  • 1 tl wasabitahnaa

Lisäksi

  • hiutalesuolaa
  • mustapippuria
  • kapriksia

Valmistusohje

Lohicarpaccio japanilaiseen tapaan valmistuu näin:

1. Nypi ruodot pois fileestä, pakasta kala noin tunniksi. Hieman kohmeisesta kalasta on helppo leikata lehden ohuita viipaleita.
2. Sekoita kastike. Leikkaa lohi viipaleiksi ja levitä viipaleet tarjoiluvadille. Kaada päälle liemi juuri ennen kuin tarjoat kalan.
3. Ripottele päälle hiutalesuolaa, pyöräytä mausteeksi pippuria. Koristele kapriksilla.
4. Tarjoa lohicarpaccio japanilaiseen tapaan esimerkiksi brunsseilla.  Se maistuu erityisen hyvin muna-pinaattipaistoksen ja vihreän salaatin kanssa.

Saatat pitää myös kahden kalan carpacciosta tai  lohicarppaciosta, joka tarjotaan vaalean balsmicokastikkeen kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Sitruunainen lohicarpaccio

X