Reseptit

Lohihampparit sitruunamajoneesilla ja timjamiranskikset

4.4.2014 Teksti:

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Timjamiranskikset:

5 puikula-perunaa
2 rkl rypsiöljyä (Pirkka rypsiöljy, Hyvää Suomesta)
1 rkl silputtua timjamia
suolaa
pippuria

Karamellisoitu sipuli:

2 pientä sipulia
nokare voita (Valio voi, Hyvää Suomesta)

Sitruunamajoneesi:

2 keltuaista (Pirkka luomu, Hyvää Suomesta)
0.5 tl suolaa
0.5 tl Dijon-sinappia
1 dl rypsiöljyä (Pirkka rypsiöljy, Hyvää Suomesta)
0.5 dl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunan kuorta

Lohi:

200 g lohta (kotimainen)
1 kananmuna (Pirkka Luomu, Hyvää Suomesta)
korppujauhoja (Myllärin luomu, Hyvää Suomesta)
suolaa
pippuria
Voita paistamiseen (Valio voi, Hyvää Suomesta)

Lisäksi:

salaattia
tilliä
4 siivua voimakasta juustoa (Vilho, Hyvää Suomesta)
2 kpl rouhesämpylä

Valmistusohje

Timjamiranskikset:

Pese perunat hyvin. Leikkaa lohkoiksi ja pyörittele öljyssä ja mausteissa. Paista 225°C (Kaasu 5) uunissa n. 30 min.

Karamellisoitu sipuli:

Kuori sipuli, ja leikkaa muutaman millin renkaiksi. Paista keskilämmöllä n. 20-30 min, välillä sekoittaen.

Sitruunamajoneesi:

Tee majoneesi. Sekoita keltuaiset, suola ja dijon-sinappi korkeassa kulhossa. Vatkaa sähkövatkaimella ja lisää öljy tippoina joukkoon. Mausta lopuksi sitruunalla.

Valmista lohi:

Nypi ruodot ja irroita nahka lohifileestä. Riko kananmunan rakenne lautasella. Sekoita korppujauhot ja mausteet toisella lautasella. Kasta lohi kananmunaan ja seuraavaksi korppujauhoihin. Jos haluat erityisen paksun kuorrutuksen, niin toista. Paista lohipalat voissa kullanruskeiksi molemmin puolin.

Kokoa hampparit:

Halkaise sämpylät, ja paahda ne pannulla (tai paahtimessa). Nosta sämpylälle lusikallinen majoneesia, salaattia, lohipala, siivu tai pari juustoa, silputtua tilliä ja lopuksi sämpylän kansi. Tarjoa ranskisten kera.

Kotihippi ja leipuri -blogi

Äänestä reseptiä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *