lohikääröt
Reseptit

Lohikääröt

Lohikääröt tuovat herkullista vaihtelua perinteisiin lohiruokiin. Peruna ja fenkoli sujahtavat lohen kaveriksi mutkattomasti. Voit valmistaa lohikääröt jo hyvissä ajoin jääkaappiin ja kypsentää juuri ennen tarjoilua.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hanne Manelius

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohikääröt

  • 1 pieni fenkoli
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä
  • 4 keskikokoista kypsää perunaa
  • 400 g lohta
  • 4 rkl kauraranskankermaa
  • 1 dl tilliä

Valmistusohje

Lohikääröt tehdään helposti näin:

1. Hienonna fenkoli, kuullota öljyssä ja mausta. Viipaloi kypsät perunat ja mausta. Laita uuni 200 asteeseen.

2. Viipaloi kala, mausta suolalla ja asettele viipaleet perunoiden ympärille. Jätä keskelle kolo, johon laitat kauraranskankermaa ja kuullotettua fenkolia.

3. Laita uuniin ja kypsennä noin 10–15 minuuttia kunnes perunat ovat sisältä lämmenneet ja kala kypsää. Viimeistele lohikääröt tillin oksilla ja nauti.

Katso myös: FODMAP-reseptit: syö itsellesi parempi olo!

Katso myös Kotiliesi.fi: Lohikeitto, uunilohi ja arjen muut maukkaat lohiruoat

X