Reseptit

Lohileipiä Lähi-idän tapaan

Perinteiset lohileivät saavat tvistin Lähi-idän mauista: labnehista sekä za'atarista. Nam!

Teksti:
Kira Åkerström-Kekkonen
Kuvat:
Kira Åkerström-Kekkonen

Perinteiset lohileivät saavat tvistin Lähi-idän mauista.

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Za’atar-mausteseos

  • 2 rkl kuivattua timjamia
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 11/2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 rkl sumakkia*
  • 1/4 tl suolaa

Labneh-juusto

  • 500 g kreikkalaista-tai turkkilaista luomu luonnonjogurttia
  • 1/2 tl suolaa
  • Lisukkeet
  • 6 isoa viipaletta ruisleipää
  • 1 kurkku
  • 150 g kylmäsavu-tai graavilohta

Valmistusohje

 

1.Valmista ensin za’atar: Laita timjami ja oregano huhmareeseen, murskaa kunnes mausteet ovat hienontuneet. Sekoita joukkoon loput ainekset. Säilytä mausteseos kannellisessa purkissa.
2. Tee sen jälkeen labneh-juusto: Sekoita suola jogurtin joukkoon. Laita jogurtti siiviläkankaalla vuorattuun siivilään ja nosta se kulhon tai kattilan päälle jääkaappiin valumaan 12–24 tunniksi (aika riippuu siitä, kuinka paksua haluat juustosta tulevan). Säilytä hera, voit käyttää sen veden sijaan leivonnassa.
3. Kokoa leivät: Pese kurkku ja suikaloi se juustohöylällä tai veitsellä. Levitä ruisleiville paksu kerros labneh-juustoa ja asettele päälle lohiviipale, kurkkua ja za’atar-maustetta.
*Löytyy etnisistä kaupoista ja esimerkiksi Hietaniemen hallista.

Katso myös:

Muheva kalaleipä Ruoka.fi

Savulohisandwichit Ruoka.fi

Savusiikaleivät Kotiliesi.fi

X