Reseptit

Lohimedaljongit ja tomaattisalsa

20.3.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 lohimedaljonkia
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria

salsa:

2 kypsää tomaattia
4 salottisipulia
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl kapriksia
yhden limetin tai ½ sitruunanmehu

Valmistusohje

Kalassa on tärkeitä omega-3- rasvahappoja, jotka edistävät terveyttäja hyvää oloa. Nauti lohimedaljongit tomaattisalsan, kiehautetun pinaatin, papujen tai parsakaalin ja vihreän salaatin kanssa.

Tee ensin salsa. Huuhdo ja hienonna tomaatit. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Lisää salottisipulit ja kuullota ne pehmeiksi.

Lisää tomaatit, kaprikset sekä limetti- tai sitruunamehu ja hauduta seosta muutama minuutti.

Kypsennä kalapihvejä parila-tai paistinpannussa 8–10 minuuttia palojen paksuuden mukaan. Käännä puolivälissä.

Mausta kypsät kalapihvit maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi