Reseptit

Lohimedaljongit ja tomaattisalsa

Lohi on hyväksi sydämelle. Nauti lohimedaljonkeja maukkaan tomaattikastikkeen kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 lohimedaljonkia
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

salsa:

  • 2 kypsää tomaattia
  • 4 salottisipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl kapriksia
  • yhden limetin tai ½ sitruunanmehu

Valmistusohje

Kalassa on tärkeitä omega-3- rasvahappoja, jotka edistävät terveyttäja hyvää oloa. Nauti lohimedaljongit tomaattisalsan, kiehautetun pinaatin, papujen tai parsakaalin ja vihreän salaatin kanssa.

Tee ensin salsa. Huuhdo ja hienonna tomaatit. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Lisää salottisipulit ja kuullota ne pehmeiksi.

Lisää tomaatit, kaprikset sekä limetti- tai sitruunamehu ja hauduta seosta muutama minuutti.

Kypsennä kalapihvejä parila-tai paistinpannussa 8–10 minuuttia palojen paksuuden mukaan. Käännä puolivälissä.

Mausta kypsät kalapihvit maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

X