Reseptit

Lohimousse

Herkullinen lohimousse maistuu niin uuniperunoiden kuin lettujenkin täytteenä ja maistuu mahtavalta myös leivän päällä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Lohimousse maistuu keitettyjen perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohimousse

  • 100 g kylmäsavulohta
  • 100 g jokiravunpyrstöjä
  • 3 rkl tillisilppua
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl kermaviiliä tai ranskankermaa

Valmistusohje

1. Silppua lohi. Valuta ravunpyrstöt liemestä. Silppua pyrstöt.

2. Yhdistä kaikki ainekset toisiinsa kulhossa. Mausta mousse mustapippurilla.

3. Tarjoa lohimousse keitettyjen perunoiden tai itse leivotun saaristolaisleivän kanssa.

Vinkki: Kokeile myös herkullisia peruna-kylmäsavukirjolohitapaksia ja juhlavana alkupalana jokirapusalaattia

Katso myös Kotiliesi.fi:stä miten kylmäsavulohitahna tehdään.

X