Reseptit

Lohinopat

Lohinopat tarjoillaan kuumina herkkupaloina tai jäähtyneinä esimerkiksi salaatin kanssa.

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g lohta nahkoineen

10-prosenttinen suolavesi:

  • 5 dl vettä
  • 50 g merisuolaa

Valmistusohje

Sekoita merisuola veteen. Suola liukenee nopeammin, jos kuumennat vettä. Jäähdytä vesi kylmäksi.

Nypi ruodot ja leikkaa fi lee veitsellä nahkoineen noin 3 x 3 x 3 cm:n tai vähän pienemmiksi kuutioiksi fi leen paksuudesta riippuen. Palat saa siististi irti toisistaan leikkaamalla saksilla paksun suomuisen nahan lohikuutioiden välistä.

Anna lohikuutioiden maustua suolavedessä noin 10 minuuttia. Jos kuutiot ovat pienempiä, riittää lyhyempi aika, suuremmat palat vaativat vähän pidemmän suolausajan.

Valuta kuutiot. Kokeile suolaisuutta kypsentämällä ensin yksi kuutio. Kuumenna paistinpannu ja nosta lohinopat pannulle suomupuoli kuumaa pannua vasten. Pienennä lämpöä ja anna palojen kypsyä nahan kautta. Pienet palat voi tarjota siten, että ne on kypsennetty vain nahan puolelta. Kääntele isompia kuutioita pannulla siten, että pinta saa väriä joka puolelta.

Tarjoa kuumina herkkupaloina tai jäähtyneinä esimerkiksi salaatin kanssa.

X